NA24.no

Verdens største flymesse

Sist oppdatert:
NA24 var tilstede på verdens største flymesse i Paris. Se de spektakulære bildene.

For åtti år siden landet den amerikanske eventyreren Charles Lindberg på Le Bourget-flyplassen nord for Paris. Kanskje er det derfor verdens største flyshow arrangeres der.

NA24 - din næringslivsavis

Med rundt en halv million tilskuere, og utstilte modeller fra de aller største flyprodsentene, er Paris Airshow et «must be there»-arrangement i flybransjen. Alle som er noen i internasjonal luftfart er til stede på messen, som arrangeres annet hvert år på Le Bourget.

Analytikere anslo før flyshowet at salgskontrakter for minst 300 fly ville bli offentliggjort der, med en verdi av over 180 milliarder kroner. Og både Airbus og Boeing kunngjorde en rekke kjempesalg av sine nye fly, Dreamliner og A350.

Flyplassen er ikke lenger åpen for vanlig kommersiell trafikk og til vanlig er er det saudiske prinser og andre med stor lommebok og eget privatfly, som lander på flyplassen. Men den siste uken har den vært blitt åpnet for det som rører seg innen luftfarten. Samt flere hundre tusen skuelystne.

NA24 var tilstede på Le Bourget, hvor verdens største passasjerfly, Airbus A380, gjorde en av sine få opptredner. Det gjorde også jagerfly fra en rekke fabrikker, militære helikoptre og en lang rekke andre fartøyer som har det til felles at de kan ferdes i luften.

Over 40 flygende fremvisninger ble gjennomført og inkludere Airbus A380 Superjumbo, Eurofighter Typhoon jagerfly og Eurocopter Tigre angrepshelikopter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere