NA24.no

Verdens tredje rikeste som Axl Rose

Sist oppdatert:
Se Warren Buffett utkledd som 80-tallsrockeren i ny reklamevideo.

Warren Buffett er kanskje verdens mest anerkjente investor, noe som også har medført at han er verdens tredje rikeste mann, med en anslått formue på rundt 50 milliarder dollar, eller 300 milliarder kroner.

Og når man har såpass i fôret, er det vel på tide å ha det litt gøy.

I alle fall har Buffett, som aldri har tilhørt den selvhøytidelige fløyen av menneskeheten, stilt opp i en ny reklamevideo for forsikringsselskapet Geico, som er eid av Buffetts investeringsselskap Berkshire Hathaway.

Slik ser det ut når en 79-årig riking kler seg ut som 80-tallsrockeren Axl Rose, komplett med tatoveringer og skotskrutet kilt, og synger (eller noe lignende):

Flere roller
Geico lager hvert år en video til et stort møte for de ansatte, og selskapet opplyser til bladet Time at Buffett har hatt en rolle i videoene de fire siste årene. Ett år var han diskjockey, et annet uteligger.

Om Buffett som Axl Rose, sier Phil Ovuka i Geigo følgende: - Vi tenkte: Hva er det latterligste vi kan finne på med Warren - og tenkte, nææh, vi kan ikke gjøre det.

Men Buffett sa ja, noe han begrunner slik:

- Jeg hadde problemer med å finne en agent som ville representere meg.

Buffett er primært kjent fordi han siden 1960-tallet har vist en fremragende evne til å finne undervurderte investeringer og sitte tålmodig på disse med stor fortjeneste.

- Overkåt fyr
Men hans profil er blitt ekstra høy fordi han også er en morsom og lite selvhøytydelig kommentator, som er et funn for enhver journalist.

På 1970-tallet mente Buffett - korrekt i ettertid - at aksjemarkedet var svært lavt vurdert, og han så kjøpsmuligheter overalt. Eller, som han sa det i et intervju med økonomimagasinet Forbes: - Jeg føler meg som en overkåt fyr på horehus.

Det ble litt for friskt for Forbes, som justerte det siste ordet til «harem».

I og med at Buffett ikke er helt ung, lurer mange på hva som skal skje med Berkshire Hathaway hvis han dør. Det har han forberedt. Han har flere ganger fortalt om en konvolutt med instrukser i tilfelle han dør. Han har til og med forklart hva det første punktet er:

- Når de åpner den konvolutten, er den første instruksen å ta pulsen på meg en gang til.

Enn så lenge ser det ut som han har bedre puls enn de fleste 79-åringer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere