NA24.no

Valuta USD 8,08 EUR 9,62 GBP 10,93 SEK 91,28
Oslo Børs 0,76%
(Foto: AFP/Scanpix)

Verdens verste flyplasser

Sist oppdatert:
Finnes det verre flyplasser enn Charles de Gaulle?

Har du noen ganger sittet fast på Charles de Gaulle-flyplassen i Paris? Da kan du kanskje skrive under på at det ikke er den morsomste flyplassen å tilbringe noen timer på. Forklaring følger nederst i artikkelen.

Listen over elendige flyplasser er lang.

NA24 - din næringslivsavis

Mer enn 500 luftfartseksperter har rangert nylig London Heathrow som den verste av verdens største flyplasser, blant annet på grunn av timelange køer i sikkerhetskontrollen og lange distanser. Charles de Gaulle i Paris, Amsterdams Schiphol og den gigantiske flyplassen i Frankfurt fulgte på plassene etter.

Likevel finnes det langt verre alternativer enn de store flyplassene. Tidsskriftet Foreign Policy har rangert det de mener er verdens verste storflyplasser, og her er det andre ting enn utvalget i tax-free-butikken som teller. Her er fem flyplasser som gjør reisen til et helvete:

Léopold Sédar Senghor International Airport: Dakar, Senegal.

Hovedflyplassen til en av Afrikas største byer, Dakar, er nærmest uunngåelig å komme innom hvis du reiser i Vest-Afrika. Som reisende blir man ofte sliten, men her finnes ingen stoler å sette seg ned i og blir du stående for lenge kommer vaktene og plager deg. Å komme seg fra flyplassen og inn i landet kan ta flere timer og når du kommer ut i avgangshallen blir du overfalt av gateselgere som vil selge deg billige kopivarer, eller «bærere» som nærmest tvinger deg til å betale dem for å ta seg av bagasjen din.

Indira Gandhi International Airport: New Delhi, India.

Mens IT-sentra som Hyderabad and Bangalore har bygd moderne flyplasser, henger gigantbyen New Delhi etter. Flyplassen betegnes som det rene kaos og besøkende risikerer å bli overfalt av aggressive selgere, sprøyter på gulvet og skitne toaletter hvor du likevel blir avkrevd penger for å gjøre ditt fornødne. I 2005 førte en krangel mellom flyplassen og kabel-tv-leverandøren til at det ble vist porno på flyplassens tv-skjermer, mens en australsk turist ble drept av en taxisjåfør året før.

Mineralnye Vody Airport: Mineralnye Vody, Russland.

Flyplassen i spabyen Mineralnye Vody ble av The Economist karakterisert som «i de lavere sirkler av helvete». Ifølge tidsskriftet skal flyplassen fortsatt henge igjen i sovjettiden, noe som understrekes av det gamle kartet av Sovjetunionen, som henger i avgangshallen. Da BBC-journalisten Steve Rosenberg strandet der i 2005 følte han seg som en fange. Det var så kaldt der at det var is og snø inne i terminalen. I avgangshallen var det en mann som selger sverd og kniver, like ved en liste over lokale kriminelle mistenkt for mord.

Bagdad International Airport: Bagdad, Irak.

«Før du hopper ut av setet for å klage til piloten, kan du tenke litt over de gode nyhetene. Du har akkurat unngått å bli skutt ned av en rakett,» skrev journalist Alan T. Duffin i Air & Space magazine for et år siden. For selv om selve flyplassen angivelig ikke er så aller verst, er dette flyplassen du ikke har lyst til å fly inn til. Etter å ha stupt ned i en korketrekkerlanding, en landingsteknikk amerikanerne oppfant under Vietnamkrigen, og kommet deg gjennom flyplassen venter «highway of death», som veien fra flyplassen til Bagdad er døpt.

Charles de Gaulle International Airport: Paris, Frankrike.

Presidenten for det franske reiseselskapet Directours, Michel-Yves Labbé, uttalte nylig at Charles de Gaulle er som en flyplass i den tredje verden og Foreign Policy har plassert flyplassen på listen over de fem verste flyplassene i verden nettopp fordi byen er så fin, mens flyplassen er så dårlig. Staben er uhøflig, flyplassen er forvirrende, maten er overpriset og flyplassens siste forsøk på modernisering endte i en katastrofe da taket på den nye terminalen kollapset og fire personer ble drept. Vanligvis er en utvidelse av en flyplass ønsket velkommen, men i dette tilfellet vil det bare gjøre kaoset mer fullkomment.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere