NA24.no


HSBCs hovedkontor i London.
HSBCs hovedkontor i London. Foto: HSBC. (HSBC)

Verdens viktigste bank, HSBC, spår renteøkning i Norge

Sist oppdatert:
Den globale storbanken HSBC endrer syn på norsk økonomi og tror Norges Bank vil heve renten.

- Norges Bank har de siste månedene vist tegn til å bli mer haukete, til tross for nedgang i inflasjonen, slik innleder HSBC-økonomen James Pomeroy i et notat han har titulert «A boom and a bubble» publisert 10.08.

- På grunn av trippelmandatet til den norske sentralbanken har boligprisøkningen og husholdningenes gjeldsøkning gitt grunn til bekymring. Når norsk økonomi nå er i ferd med å snu oppover tror vi Norges Bank vil stramme inn. Vi tror derfor at sentralbanken vil heve styringsrenten i andre kvartal 2018. Her minner vi om at Norges Banks egne inflasjonsanslag er merkbart under konsensusanslag i markedet - så enhver overraskelse på inflasjonsoppsiden vil gjøre argumentet vårt enda sterkere.

Pomeroy viser til Norges Banks neste rentemøte 21. september.

- Her forventer vi en enda mer haukete tone fra Norges Bank ettersom dagens rekordlave rentenivå blir stadig hardere å forsvare.

HSBC spår følgende nøkkeltall for Norge og Sverige:

HSBC er verdens 7. største bank målt etter forvaltningskapital ifølge Wikipedia. I G20-gruppens siste rangering av verdens mest systemkritiske banker (for store til å gå konkurs grunnet globale konsekvenser) er HSBC og JPMorgan Chase de to viktigste.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere