*Nettavisen* Økonomi.

Verdensbanken tror på Kina

KINAS METROPOL: Shanghai er en by med kontinuerlige endringer, noe som gir deler av byen en svært «futuristisk look». Foto: Shutterstock

Den kinesiske økonomien kan begynne å vise bedring allerede i år tror Verdensbanken.

Det går frem av en rapporten Verdensbanken har sendt ut tirsdag morgen norsk tid. Verdensbanken skriver at de tror den kinesiske økonomien kan begynne å vise bedring allerede senere i år og at dette sannsynligvis vil bidra til en stabilisering for resten av regionene.

NA24 - din næringslivsavis

- En stråle av håp kan være på vei med signaler om at Kinas økonomi bunner ut i midten av 2009. En bedring i Kina – drevet av landets enorme økonmiske stimuleringspakke – vil sannsynligvis starte i år og få full effekt i 2010, potensielt bidra til en stabilisering i regionen og kanskje bedring, skriver Verdensbanken.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Rapporten fra Verdensbanken omhandler utviklingen i de asiatiske økonomien, hvor Kina har vært den drivende kraften de siste årene. Kinas økonomi er nå verdens tredje største og forventes å vokse med nye 6,5 prosent i 2009 tross fallende eksport til Vesten.

Det er et stykke under Kinas 9 prosents vekst i fjor, men klart den sterkeste blant de viktige økonomiene i verden i et år som forventes å være preget av finanskrisen og problemene i verdensøkonomien.

Verdensbanken frykter ikke at den enorme stimuleringspakken på 585 milliarder dollar skal føre til inflasjonspress i den kinesiske økonomien, derimot mener banken at det fortsatt er rom for rentekutt eller andre tiltak.

Rapporten er på linje med det den kinesiske sentralbanken presenterte for en ukes tid siden, hvor de også pekte på tegn til at en bedring i økonomien kunne være på vei.

Verdensbanken forventer imidlertid ikke at den kinesiske industrien vil komme helskinnet gjennom krisen, og forventer svakere resultater, mye ledig kapasitet og prispress.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.