NA24.no

Verdifull forlengelse for Prosafe-avlegger

Avtale verdt 2,8 milliarder etter at kontrakten er utvidet.

Prosafe opplyser at datterselskapet Prosafe Production har blitt enige med australske olje- og gasselskapet AWE om å forlenge avtalen knyttet til den flytende produksjonsenheten «Umuroa».

NA24 - din næringslivsavis

Den faste delen av kontrakten er blitt forlenget med tre år og fire måneder og varer nå frem til slutten av 2015. I tillegg er partene enige om å utvide antall opsjoner til syv på hver ett år. Dagrateprofilen er beholdt, men på et betydelig høyere nivå enn den opprinnelige avtalen.

Med forlengelsen er den gjenstående verdien av den faste avtalen på 280 millioner dollar. Det tilsvarer 2,8 milliarder kroner.

- Kontraktforlengelsen er et resultat av AWEs suksess i ytterligere utvikling av Tui-feltet, og Prosafe Production er stolt av å være en betydelig bidragsyter til denne suksessen, sier konsernsjef Bjørn Henriksen i Prosafe Production.

Prosafe Production ble skilt ut av Prosafe i forrige uke. Virksomhetene er knyttet til flytende produksjonsfartøy og selskapet skal etter planen noteres på Oslo Børs senest 2. juni 2008.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere