Verdiløft for Olav Thon

Foto: - (olathon.no)

Ingen krise i den børsnoterte virksomheten til Olav Thon.

09.11.09 14:25

Olav Thon Eiendomsselskap ASA har fremlagt regnskapene for tredje kvartal og de viser økt omsetning i konsernets kjøpesentre og et økt leieinntektsnivå. Bunnlinjen fikk et løft av positive verdiendringer på verdsettelsen av eiendomsmassen.

Olav Thon Eiendomsselskap hadde i tredje kvartal leieinntekter på 356 millioner kroner og hadde et årlig leieinntektsnivå ved utgangen av kvartalet på 1.665 millioner kroner. I samme periode i fjor leieinntektene på 361 millioner og leieinntektsnivået på 1.610 millioner kroner.

Resultatet før verdiendringer og skatt endte på 196 millioner kroner, opp fra 172 millioner i tredje kvartal 2008. Resultatet før skatt endte på 287 millioner kroner etter en verdioppjustering på eiendom og verdipapirer på 91 millioner kroner, mot en nedjustering i samme periode i fjor på 356 millioner kroner.

Selskapet har beregnet omsetningen til sammenlignbare kvadrat i kjøpesentrene til å ha økt med 4 prosent i forhold til tredje kvartal i fjor. Samlet omsetning i Thon-sentrene i tredje kvartal var på 8,4 milliarder kroner, mot 7,5 milliarder i samme periode i 2008.

Olav Thon kontrollerer 71,4 prosent av aksjene i Olav Thon Eiendomsselskap.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.