*Nettavisen* Økonomi.

Verditap feller Eitzen

Rederiet til Axel C. Eitzen har tatt store avsetninger i fjerde kvartal.

24.02.09 09:03

Eitzen Chemical har lagt frem sitt resultat for fjerde kvartal.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Finanskrisen og dårligere marked har medført at flåten til rederiet er blitt langt mindre verdt. I løpet av andre halvdel av 2008 falt verdien av flåten med 20 prosent og det medfører at de tar avsetninger på 156,2 millioner dollar i fjerde kvartal for å reflektere verditapet.

Ved utgangen av året var verdien på eiendelen på 600 millioner dollar netto eller rundt 24 kroner per aksje.

Ved utgangen av året var selskapet i brudd med sine lånebetingelser og har bedt at banikene godta endringer i forholdet mellom gjeld og driftsrsultatet før avskrivninger (EBITDA). To banker har godtatt dette, og selskapet venter på at den tredje banken vil gi sin tilbakemelding.

Driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) ble på 21,56 millioner dollar i fjerde kvartal. Det er en liten nedgang fra 22,7 millioner dollar i tilsvarende periode året før. Justert for tap av eiendeler ville EBITDA vært på rett over 23 millioner dollar i fjerde kvartal 2008.

Store nedskrivninger og avsetninger sørger for at driftsresultatet viser et underskudd på 157,1 millioner dollar mot minus 0,7 millioner dollar i fjerde kvartal i fjerde kvartal 2007.

Resultat før skatt viser et underskudd på 183,6 millioner dollar i fjerde kvartal mot et underskudd på 20,3 millioner dollar i samme kvartal året før.

Fraktinntektene på TC-basis økte til 71 millioner dollar fra 66,3 millioner dollar.

Eitzen Chemical har mottatt indikasjoner om at de kan få 70 millioner dollar i finansieringen gjennom ny leasing og bankfinansiering. De er også i diskusjoner for å få ytterligere 40-50 millioner dollar i refinansiering.

Eitzen Chemical har en flåte på 69 fartøy ved utgangen av året. Totalt har de ti skip som er under bygging og som skal leveres før 2011. To av skipene er levert og i løpet av året skal fem nye leveres. Selskapet opplyser at de har inngått en avtale med et av verftene om at 95 prosent av kontraktsprisen skal betales ved levering. Denne avtalene omfatter fem fartøy, hvorav tre skal leveres i 2010.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.