Gå til sidens hovedinnhold

Verdsetter Norden høyere

Børsmarkedet i våre naboland er plutselig blitt langt mer attraktivt.

Nasdaq og Borse Dubai hever budet på den nordiske børskonstellasjonen OMX. Nå er de villig til å betalte 4,9 milliarder dollar, tilsvarende 27 milliarder norske kroner, for å få overtaket på det nordiske aksjemarkedet.

NA24 - din næringslivsavis

Budet er hevet til 265 svenske kroner per aksje og den amerikanske børsoperatøren har sammen med sine kollegaer i Dubai sikret seg 47,6 prosent av OMX. Dette er gjort gjennom direkte eierskap, opsjonsavtaler og ugjenkallelige aksepter.

Det tidligere budet lød på 230 svenske kroner og har dermed økt med 15 prosent i løpet av ni dager. Eierne av børsen i Dubai kastet seg inn i budkampen om OMX 17. september etter at Nasdaq allerede i mai var villig til å betale 202 svenske kroner for per aksje i OMX. Like før helgen ble børskjempene Nasdaq og Dubai-børsen enige om et samarbeide om overtagelse av OMX.

Samtidig har de to senket kravene i forbindelse med budet. Nå trenger de bare 50 prosent av aksjene for å gå videre. Tidligere krevde de 90 prosent av aksjene i OMX.

Nasdaq sier i forbindelse med det forbedrede budet at de sammen med Borse Dubai mener at den foreslåtte transaksjonen er den beste muligheten for å forbedre veksten i de nordiske og baltiske kapitalmarkedene.

Reklame

Dette gir du til morsdagen