*Nettavisen* Økonomi.

Verft konkurs

Foto: (Faksimile Karmsund.no)

Kostnadene tok knekken på Karmsund Maritime Service.

10.03.09 13:00

Karmøy-verftet Karmsund Maritime tok i dag den tunge veien til skifteretten for å begjære oppbud. Det melder selskapet i en pressemelding.

NA24 – din næringslivsavis

- Sammen med de tillitsvalgte har vi arbeidet hardt for å unngå konkurs. I dag må vi dessverre innse at dette ikke har vært mulig. Vårt fokus nå er å bistå bostyret i arbeidet med å bevare flest mulig arbeidsplasser her på Karmøy. Vi har stor tro på at vi kan videreføre drift i en eller annen form og få til en varig løsning for verftet, sier Margaret Hystad, konsernsjef i Karmsund Maritime AS.

I pressemeldingen skriver selskapet at de i lengre tid har arbeidet for å finne en modell for videreføring av virksomheten. Men dette har ikke ført fram.

- KMS har vært en del av dette lokalsamfunnet i 80 år og dette er den tøffeste og tristeste dagen i vår historie. Vi har likevel tro på at det vil gjenoppstå verftsvirksomhet her og vi skal gjøre vårt for å bidra til dette, sier Hystad i en kommentar.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Skuffet over politikerne
Hovedtillitsvalgt i bedriften, Helge Larsen, sier i pressemeldingen at han er svært skuffet over de politiske myndigheter i prosessen.

- Hvis ikke Regjeringens krisepakker skal kunne redde disse arbeidsplassene, hvilke arbeidsplasser skal de da redde? Det er spørsmålet både Karmøy og verftsindustrien stiller seg i dag, sier Larsen.

Rammer mange
Det jobber 150 ansatte ved verftet og flere hundre ansatte hos viktige underleverandører. Disse vil nå bli rammet av konkursen.

Rederiet Solvang har to skip under bygging ved rederiet. Begge disse har vært utsatt for betydelige utsettelser og kostnadsoverskridelser.

- I et forsøk på å finne en modell for videreføring av kontraktene, har det i lengre tid vært ført forhandlinger mellom involverte parter, uten å lykkes i å komme fram til enighet om fordelingen av nevnte kostnadsoverskridelser, melder Solstad Offshore i en børsmelding.

- Foreliggende kontraktsbrudd og meddelelse om oppbud fra KMS betyr at byggekontraktene ikke lenger er å anse som bindende. SOFF vil forholde seg til dette og snarest be om dekning for innbetalte byggeterminer fra garanterende banker, melder selskapet videre.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag