NA24.no

Verste smell på over 30 år

(Scanpix)
Selv ikke verdens rikeste er skjermet for finanskrisen.

- I 2008 var det ikke noe sted å gjemme seg, sier Guy Spier, investeringsdirektør i Aquamarine Capital Management, en av eierne i Berkshire Hathaway til Bloomberg.

NA24 - din næringslivsavis

Berkshire Hathaway er Warren Buffetts etterhvert legendariske investeringsselskap, som har gjort det til en vane å levere bedre resultater enn børsen. Det har gjort Buffett selv til verdens rikeste mann, ifølge den årlige kåringen i Forbes.

Kraftig smell
Men selv verdens rikeste mann måtte tåle en kraftig aksjesmell i 2008. Berkshire Hathaway-aksjene falt med 32 prosent i løpet av året, noe som gjør det til det verste året for selskapet på mer enn tre tiår. Mesteparten av tapet kom i løpet av de tre siste månedene i fjor.

Til tross for et aksjestup på 32 prosent gjorde likevel investeringsselskapet det bedre enn børsen. S&P 500 falt med 38 prosent i løpet av året, og dermed har Buffett slått børsen 14 av de siste 20 årene.

Brukt milliardbeløp
- Berkshire kommer ikke unna skjebnen til amerikanske selskaper. Det Buffett nå prøver å gjøre er å sørge for at Berkshire ikke blir så hardt rammet som andre selskaper, sier Spier videre til Bloomberg.

I løpet av de siste månedene har Buffett brukt milliardbeløp på investeringer i markedet. Berkshire har blant annet blitt den største aksjonæren i oljeselskapet ConocoPhillips, og investeringsselskapet har også kjøpt seg opp i Goldman Sachs og General Electric.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere