NA24.no

Vesten hardt ut mot Iran

Sist oppdatert:
Vestlige statsledere retter hard kritikk mot Iran etter at landet tirsdag brøt FN-forseglingene ved flere av sine kjernefysiske forskningsanlegg.

- Vi er dypt bekymret for at Iran har bestemt seg for å gjenoppta forskning på og utvikling av aktiviteter knyttet til anriking av uran, sier den britiske utenriksministeren Jack Straw i en uttalelse, ifølge Associated Press.

Iran brøt tirsdag forseglingen på flere av sine atomforskningsanlegg.

Straw mener Iran ikke hadde noen god grunn til å gjenoppta sin kjernefysiske forskning dersom landets motiver «virkelig var fredelige.»

Den tyske utenriksministeren Frank-Walter Steinmeier stilte seg tirsdag tvilende til fremtiden for de europeiskledete forhandlingene om Irans kjernefysiske program. Han sier ifølge Associated Press at han vil samtale med sine franske og britiske kolleger for å finne ut om det lenger finnes grunnlag for å fortsette samtalene.

Den franske presidenten Jacques Chirac mente det er «et alvorlig feilgrep» for Iran å gjenoppta sin uran-anriking, melder Reuters.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere