NA24.no

Veterinærkonflikten mot løsning

Foto: Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
I godt over ett år har konflikten mellom Landbruks- og matdepartementet og Den norske veterinærforening om klinisk veterinævakt stått fast. Nå skimtes endelig løsning.

TV 2 Nettavisen skrev for ett år siden at konflikten mellom staten og Den norske veterinærforening var fastlåst i spørsmålet om godtgjørelse for klinisk veterinærvakt.

Nå har partene blitt enige om et anbefalt forslag til hovedelementer i en ny vaktavtale. Dermed er partene et viktig skritt på veien mot endelig avtale. Skissen må nå klareres organisatorisk i Den norske veterinærforening, og selve avtaleteksten må også utformes.

- Etter flere år med uro og stor avstand mellom partene, er jeg er glad for at det nå foreligger et anbefalt forslag for den kliniske veterinærvakten, sier landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen i en foreløpig kommentar.

I en pressemelding fra Landbruks- og matdepartementet skisseres følgende hovedelementer i avtalen:

Det etableres en ny avtale om klinisk veterinærvakt som trer i kraft 1. juli 2006. Samtidig avvikles dagens ordning med spesialvakt for kjæledyr. Den nye vaktavtalen skal baseres på at:

a) Antall veterinærer på dag/kveld øker fra 161 i dag til 162,5.

b) Antall veterinærer på natt øker fra 104 i dag til 143,5.

c) Sesongsmessig styrking videreføres med en samlet økonomisk ramme på 1,65 millioner kroner på årsbasis i samsvar med flertallsinnstilling fra utvalget som har utredet vaktordningen.

d) Det legges inn ressurser for fem ekstra veterinærer på vakt fredag kl. 1600 - mandag kl. 0800 i nærmere bestemte befolkningstette områder.

e) Som hovedregel skal fellesbetjening av flere vaktområder kun skje i tidsrommet kl. 2200 – 0600.

I tillegg skal det foretas en midlertidig styrking av vaktordningen i forbindelse med lammingssesongen i vår.

Det anbefalte forslaget innebærer videre at alle godtgjøringssatser økes med 2,5 % med virkning fra 1. november 2006.

Den samlede rammen av vaktordningen etter dette forslaget vil for 2007 utgjøre knapt 89 mill. kroner. Dette er om lag 9 mill. kroner mer enn det brukes til vaktordninger for veterinærer i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere