NA24.no

VG: - Urimelig av Steinerskolen

Sist oppdatert:
VG mener at de har dekning for sitt oppslag om Steinerskolen og tilbakeviser kritikken.

Torsdag slo VG opp at Steinerskolen bedømmer personligheten til sine elever ut ifra kroppsbygningen deres. Det fikk skolen til å sende ut pressemelding om at påstandene i artikkelen er feil. Nå svarer VG på tiltale.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

- Feil i oppslag
- Påstandene om at det VG skriver er feil, faller på sin egen urimelighet. Kildene for det VG skriver er Steinerskolen selv, i form av skriftlige og muntlige kilder, skriver VGs nyhetsredaktør Helje Solberg i en e-post til NA24 Propaganda.

I sin pressemelding, som ble sendt ut med NTB, skriver Steinerskolens daglige leder Marianne Tellmann at oppslaget er direkte feil og sitater er trukket ut av kontekst.

- Under henvisning til Steinerhøyskolens praksishåndbok «skal studentene allerede første studieår bruke praksisperioden til å vurdere elevenes fysiske fremtoning og ganglag». Dette er feil. Studentene skal ikke vurdere elevenes fysiske fremtoning og ganglag, og derfor er det usannferdig at dette gjøres «ifølge Steinerhøyskolen praksishåndbok,» skriver Tellmann i pressemeldingen og mener at dette er den groveste feilen VG gjør i sitt oppslag.

Dette tilbakeviser VGs nyhetsredaktør.

- Det er et faktum at det i praksisboken står at studentene i første halvår skal «rette sin oppmerksomhet mot barnets rent ytre trekk». Det står også at målet er at de skal opparbeide erfaringer og metodisk innsikt i å se barnets egenart, med henvisning til barnets individualitet, temperament og karakter. For å forstå dette ba vi den ansvarlige for praksisboken, som selv har skrevet teksten, om å utdype hva studentene skal iaktta. Hun svarer at «det kan være kroppslig fremtoning, motorikk, ganglag og blikk,» forklarer Solberg.

- Gjorde det klart
Tellmann aviser at Steinerhøyskolen vurderer personlighet etter kroppsform.

- Steinerhøyskolen mener ikke at kroppsform viser personlighet, og en slik tankegang er derfor ikke del av praksisopplæringen. Dette ble gjort uttrykkelig klart overfor journalist, Frank Ertesvåg, fra VG.

Men nyhetsredaktør Solberg mener at avisen har dekning for sitt oppslag.

- Det er også urimelig når Steinerskolen avviser at «kroppsform viser personlighet». Igjen er det Steinerskolen selv som i praksishåndboken bruker begrepene «egenart», «individualitet», «temperament» og «karakter». Dette settes i sammenheng med vurderingen av barnas ytre trekk. Vi mener personlighet er en dekkende fellesbenevnelse for de nevnte begrepene, konkluderer Solberg.

Har du medietips - ta kontakt med NA24 Propaganda.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere