VG på døra

Foto: Solum, Stian Lysberg (Scanpix)

Nå vil Torry Pedersen at VG skal leveres av avisbud.

02.09.10 12:15

Etter et styre møte i VG onsdager det klart at VG vil gi sine lesere muligheten til å få avisen rett i postkassen.

– Det er vår intensjon å komme med helgeabonnement i Oslo og Akershus lørdag og søndag i løpet av høsten, sier administrerende direktør Torry Pedersen til Journalisten.

Pedersen er nøye med å presisere at det ikke er snakk om dørsalg, men abonnement og dermed leveranse med avisbud. Han uttrykker til at all erfaring viser at tilgjengeligheten har en klar betydning for salget og mener at en abonnementsløsning i weekendene vil påvirke opplagsinntektene positivt, men hvor mye vil han ikke spekulere i.

Faller og faller
Opplaget til papiravisen VG faller og faller. I andre kvartal falt opplagsinntektene med 7 prosent som følge av fallende opplag. Det er særlig løssalget som svikter avisen, og Pedersens nye planer er et tiltak for å stoppe opplagsfallet. Tradisjonelt store abonnementsaviser har ikke like store fall i opplaget, som løssalgsavisene.

VG tar nå oksen ved hornene og øker prisen på lørdager. VG opplyser at løssalgsprisen på lørdager vil øke fra 17 til 20 kroner fra og med 4. september. Prisøkningen vil gi VG økte resultater på 10 millioner kroner fra september og ut året.

Pedersen sier til Journalisten at prisfølsomheten er lavere i helgene enn på hverdager, og mener at en prisøkning på tre kroner heller ikke kan karakteriseres som dramatisk. Selv om han forventer en påvirkning på løssalget.

I 2009 hadde VG 1.236 milliarder kroner i opplagsinntekter. Ved utgangen av andre kvartal var inntektene på 559 millioner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.