Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

VG: Telenors ledelse fikk varslene

Oslo januar 2015: Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas og styreleder Svein Aaser i Telenor møter i kontroll- og konstitusjonskomiteens åpne høring om Vimpelcom-saken i Stortinget.
Oslo januar 2015: Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas og styreleder Svein Aaser i Telenor møter i kontroll- og konstitusjonskomiteens åpne høring om Vimpelcom-saken i Stortinget. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Næringsminister Monica Mæland (H) skal ha fått informasjon om at de interne varslene i Telenor gikk til ledelsen i selskapet med sine korrupsjons-bekymringer.

Onsdag skrev VG at næringsminister Monica Mæland (H), som er majoritetseier i Telenor, har fått opplysninger om at det også internt i Telenor har blitt varslet om mulig korrupsjon i Vimpelcom.

Telenor-ansatte reagerte på mystiske regninger: Varslet til selskapet

Det er Telenor-ansatte som har vært utplassert hos Vimpelcom som varslet om det de mente var mistenkelige regninger mottatt i Vimpelcom-systemet.

VG kan nå også avsløre at – ifølge opplysningene næringsministeren sitter på – skal disse varslene ha gått til Telenor-ledelsen. VG har ikke fått bekreftet hvem i ledelsen som håndterte dette eller hvordan varslene ble håndtert.

VG har fått opplyst at disse varslene skjedde før Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité i januar i år holdt høring om saken, men har ikke fått tidfestet varslene utover det.

- Vimpelcom med gigantunderskudd

Jo Lunder permitteres fra Fredriksen-gruppen

DN: Lunder kan miste toppjobb etter Vimpelcom-siktelse

Statens dårlige kontroll åpner for korrupsjon

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!