NA24.no

Vi betaler mye mer i skatt

Sist oppdatert:
I januar økte skatteinntektene til staten kraftig.

Statistisk Sentralbyrå presenterte torsdag skattestatistikk for januar i år. Den viser at vi betalte inn samlet 64,7 milliarder kroner i skatt denne måneden. Det er en oppgang på 6,9 milliarder kroner eller 12 prosent fra samme måned i fjor.

NA24 – din næringslivsavis

I kommuneforvaltningen kom det totalt inn 15,9 milliarder kroner i skatt januar måned i år, noe som representerer en økning på 1,3 milliarder kroner eller 8,9 prosent fra samme periode i fjor. Skatteinngangen til primærkommunene økte med 1,1 milliarder kroner eller 8,9 prosent til 13,2 milliarder kroner.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Samlet skatteinnbetaling til fylkene utgjorde 2,7 milliarder kroner, også her en økning på 8,8 prosent.

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

Innbetalingene til Folketrygden utgjorde 32,4 milliarder kroner, noe som er en økning på 12,6 prosent eller 3,6 milliarder kroner. Av dette var 21,7 milliarder kroner knyttet til arbeidsgiveravgift og 10,7 milliarder kroner knyttet til medlemspremie. Dette er en oppgang på henholdsvis 12 og 13,8 prosent, melder Statistisk Sentralbyrå i en melding.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere