NA24.no

Foto: Lien, Kyrre (SCANPIX)

Vi er mindre i minibanken

Flere bruker mobilen.

Nordmenn går stadig sjeldnere i minibanken for å ta ut penger. Mange har helt sluttet å bruke kontanter når de handler, viser nye tall, ifølge en melding.

Blant kundene i Fokus Bank har antall uttak og samlet uttatt beløp i minibankene sunket tre år på rad.

- Dreiningen mot elektroniske betalingsløsninger har redusert behovet for penger og tradisjonelle banktjenester. Hos oss er antall filialer redusert fra 70 til 41 siden 2005. Bare fire av filialene har kassefunksjon, sier privatøkonom Monica Haftorn Iversen i Fokus Bank.

Også en tredjedel av bankens minibankautomater er nedlagt i samme periode, fordi behovet for dem har sunket.

- Ny teknologi gir endrede vaner. For eksempel er det stadig flere kunder som tar i bruk mobilbank. Nå har vi også lansert enn app for smarttelefoner, med funksjoner som gjør mobilen til en fullgod bank. Interessen for slike nyheter er rekordhøy, sier Haftorn Iversen.

Den samme tendensen gjør seg gjeldene for bankene samlet. En fersk dagligbankundersøkelse utført av TNS Gallup for Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO), viser at andelen som bruker minibanken ukentlig nesten er halvert siden 2003.

- Nå er det bare 25 prosent som gjør uttak på denne måten hver uke eller mer. Andelen som bruker minibanken sjeldnere enn hver måned er tredoblet i samme periode, og utgjør også 25 prosent, sier Ann Håkonsen, senior kommunikasjonsrådgiver i FNO.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere