NA24.no

Vi fikk mer å rutte med

Sist oppdatert:
Disponibel inntekt økte i 2. kvartal.

Husholdningenes disponible inntekt utenom aksjeutbytte var 8,7 prosent høyere i 2. kvartal 2008 enn i samme kvartal i 2007.

NA24 - din næringslivsavis

Det er ifølge SSB utviklingen i lønnsinntektene som har bidratt mest til denne økningen, men også en økning i pensjoner og stønader fra det offentlige trakk opp.

5,7 prosent
Husholdningenes samlede lønnsinntekter fratrukket skatt var 16,5 milliarder kroner høyere i 2. kvartal 2008 enn i samme kvartal 2007. Sykepenger for arbeidstakere økte blant annet 11,3 prosent i 1. halvåret i 2008.

Korrigert for prisstigning var veksten i disponibel inntekt på 5,7 prosent fra 2. kvartal 2007 til 2. kvartal i år, skriver SSB.

Tre milliarder spart
Formuesutgiftene til husholdningene har økt sterkt over en periode og var litt over 11 milliarder kroner høyere i 2. kvartal 2008 enn samme kvartal året før.

Spareraten var 1,2 prosent i andre kvartal i år. Sparing av husholdninger var om lag tre milliarder kroner i andre kvartal (sparing er definert som disponibel inntekt fratrukket konsumutgiftene og korrigert for endringene i husholdningenes netto pensjonsfond).

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere