*Nettavisen* Økonomi.

Vi gir diamanter

Foto: (Scanpix)

Damene kan glede seg. Deres beste venn er nemlig på vei.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Foruten blomster er smykker en populær gave til de man er glad i på valentine. Det går for tiden veldig bra økonomisk i Norge, og skal vi tro gullsmedene gjenspeiles dette i kostbare kjærlighetsgaver. Diamanter i hjerteform er nemlig blant nordmenns favorittsmykkegaver på valentine.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi har solgt mest diamanthjerter her hos oss. Disse starter på 1990 kroner, også solgte vi en ring til 31.000 kroner, sier Anne Lise Kristoffersen hos gullsmedforretningen Thune Egertorget til NA24.

LES OGSÅ: - Ikke kjøp roser

Uavhengig av alder
Men også de yngre don juanene har funnet ut at smykker, om ikke like kostbare, er en pen måte å innynde seg hos det andre kjønn på.

- Det har vært en del yngre gutter innom i dag, og de kjøper sølvhjerter. Disse hjertene koster mellom 295 kroner og opptil cirka 400 kroner stykket sier, Kristoffersen.

«Billigdiamanter» på moten
Det å gi bort diamanter er heller ikke noe særnorsk fenomen, og nå har det kommet diamanter som spås en strålende fremtid.

Kunstige diamanter har allerede slått an i USA. De kunstige diamantene er ikke laget av plastikk, men er fremstilt i laboratorier som gjør steinene like harde og skinnende som de ekte.

De nye diamantene har klare konkurransefortrinn ved at de er miljøvennlige å produsere, tar kortere tid å fremstille og er billigere i salg enn de ekte steinene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.