Vi glemmer passord i ferien

Foto: Crestock

August er høysesongen for glemte passord.

09.08.10 13:57

Etter lengre tids ferie, er det tid for å sku på PCen igjen. Det er svært vanlig at folk sliter med å huske passordet på PCen. August er nemlig høysesong for glemte passord.'

Dobling av glemte passord
En undersøkelse av den danske telekjempen TDC, viser at neste dobbelt så mange glemmer passordet i august sammenlignet med resten av årets måneder.

Derfor er også feriestarten svært stressende periode for IT-ansvarlige på arbeidsplassen, som må stille opp for ansatte som har slått inn feil passord tre ganger.

Advarer i mot enkle passord
Til tross for mye jobb med glemte passord, advarer TDC i mot enkle løsninger. Til nyhetsbyrået Ritzau sier teknisk sikkerhetssjef Lars Højberg i TDC at passord som er lette å huske er også enkle å gjette seg til.

- Og et passord som er enkelt å gjette, tilsvarer det å legge nøkkelen halvt skult under dørmatten, mener Højberg.

Et godt passor er viktig for å beskytte bedriftens kundeinformasjon, virksomhetsdata og alle de andre personlige informasjoner som ligger på jobb-PCene.

- Unngå passord som enkelt kan forbindes med det, for eksempel navn, kjælenav, fødselsdato, hundens navn eller mobiltelefonnummer, sier Højberg til Ritzau.

Et god passord skal inneholde små og store bokstaver, spesialtegn og tall. De skal også være på minst åtte tegn, ifølge TDC.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.