NA24.no

Vi hamstrer i aksjefond

- Langsiktige sparere regner med at finanskrisen går over, mener Verdipapirfondenes forening.

For femte måned på rad har norske privatpersoner positiv nettotegning i aksjefond. I februar ble det nedtegnet for 1,4 milliarder kroner netto i aksjefond.

NA24 - din næringslivsavis

Nettotegningen var positiv for alle kundegrupper som inngår i Verdipapirfondenes forenings statistikk.

Positive til fremtiden
Norske institusjonskunder nettotegnet aksjefond for 700 millioner kroner, mens privatpersoner nettotegnet aksjefond for 500 millioner kroner

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

- Atter en måned der nordmenn setter mer penger i aksjefond kan tyde på at en del langsiktige sparere regner med at finanskrisen gradvis vil gå over, at veksten i verdensøkonomien igjen vil ta seg opp i løpet av noen år, og med påfølgende økning i aksjekursene, sier administrerende direktør, Lasse Ruud, i Verdipapirfondenes forening.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Samlet har norske privatpersoner hatt positiv nettotegning i aksjefond til en samlet verdi av 3,8 milliarder kroner de siste fem månedene.

Høyeste siden 2002
Dette er den høyeste nettotegning i aksjefond for privatpersoner i løpet av en fem måneders periode siden Verdipapirfondenes forening etablerte egen personkundestatistikk ved utgangen av 2002.

- Tallene kan også tyde på at en del nordmenn har fått økt kunnskap om aksjemarkedets svingninger, der langsiktige sparepenger erfaringsmessig har fått godt betalt for å påta seg risiko i perioder med stor markedsuro, sier Ruud.

DISKUTÈR HER:Hva tror du skjer på Oslo Børs?

Krisen kan vedvare
Han fortsetter:

- Vi er imidlertid inne i en periode med store kortsiktige svingninger i aksjemarkedene, der de som går inn i aksjefond nå må være forberedt på at denne situasjonen vil kunne vare en stund, og der ingen vet om vi har lagt bunnen bak oss i denne omgang.

Samlet forvaltningskapital i aksjefond ble redusert med 6 mrd. kroner i løpet av februar til 117 mrd. kroner.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere