Vi har større tro på aksjer

Nordmenns positivitet til aksjer har steget den siste tiden.

11.03.08 15:04

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Siste utgave av Forbrukernes Børsbarometer fra Verdipapirfondenes forening og analyseselskapet Makrosikt viser at norske forbrukere igjen ser lyst på børsutviklingen fremover, ifølge en pressemelding.

NA24 - din næringslivsavis

- Våre undersøkelser bekrefter at svingninger i folks forventninger til børsen sammenfaller i stor grad med kursutviklingen i nær fortid. Det er helt naturlig å la seg skremme av kraftige kursfall i aksjemarkedet. Samtidig er det viktig at vi ikke lar slike kortsiktige reaksjoner styre våre langsiktige sparevalg. I så måte er det positivt at vår statistikk fra januar viste at bruttotegningen i aksjefond holdt seg oppe også i januar til tross for det kraftige fallet i forventningene til kursutviklingen de kommende 12 måneder, sier administrerende direktør Lasse Ruud i Verdipapirfondenes forening i meldingen.

Utvalgsundersøkelsen fra slutten av februar tyder på at tegningen vil bli bedre i februar måned enn den var i januar. I slutten av februar mente over 50 prosent av respondentene at tidspunktet er gunstig for å plassere sparepenger i aksjefond.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.