NA24.no

Vi kjøper mindre bensin

Salget av bensin og avgiftsfri diesel faller kraftig.

Statistisk sentralbyrå melder onsdag at det samlede salget av petroleumsprodukter endte på 4,6 milliarder liter i første halvår i år. Dette representerer en nedgang på 1,8 prosent, og stort sett alle de ulike produkttypene viste nedgang.

NA24 - din næringslivsavis

Salget av bilbensin ble redusert med 7,1 prosent i årets første halvår, i forhold til første halvår i fjor. Reduksjonen var på 64 millioner liter til 842 millioner liter. Salg av diesel falt med 1,8 prosent til 1,5 milliarder liter. Dette er en nedgang på 27,4 millioner liter.

For avgiftsfri diesel, som kjøpes av yrkessjåfører, falt salget med 26,7 millioner liter, mens det ble solgt 700.000 liter mindre av normal avgiftsbelagt diesel.

For de to produkttypene samlet ble det en nedgang på fire prosent, eller 91 millioner liter. Diesel og bensin utgjør omtrent halvparten av salget av petroleumsprodukter.

Salget av jet-drivstoff falt med 1,4 prosent, eller ca 7 millioner liter, samtidig viser tall fra Avinor at reduksjonen i flytrafikken i første halvår viste en nedgang på 5,2 prosent.

Den eneste produktgruppen som sto for en oppgang i salget var lette fyringsoljer, melder SSB som skriver at det samlet ble solgt 254 millioner liter i første halvår, noe som er en økning på 32 millioner liter eller 14,5 prosent. Fyringsparafin reduserte salget med 34 millioner liter eller 12,5 prosent i samme periode.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere