NA24.no

Vi reiser til ny rekord

(SCANPIX)
Sist oppdatert:
Rentespøkelset skremmer ikke Ola og Kari Nordmann fra å reise på ferie.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Charterbyråene melder om rekordpågang fra nordmenn som vil sikre seg de siste plassene til syden i sommer.

NA24 - din næringslivsavis

Økte rentekostnader og et boligmarkedet som har gått i stå har ikke ført til at nordmenn sparer på feriekronene.

- Garantert rekord
- Vanligvis påvirker slike faktorer reisevanene, men det har ikke svidd nok enda. Vi tror nordmenn verner om sommerferien, sier informasjonssjef i Star Tour, Lena Petersson.

- Det går mot nok en rekordsommer, det er helt garantert. Vi har tykke lommebøker og mange fridager til gode og lar oss ikke påvirke av de små grå skyene.

Petterson bedyrer ruteflyselskapene vil merke at det strammer seg i norske husholdningers økonomi lenger før charterselskapene.

- Jeg tror folk tenker at det ikke er så nøye med weekendturen til Budapest eller Praha, men at sommerferien min, den får du ikke, ler Petersson.

Bestilte i fjor
75 prosent av alle Star Tours reiser fra mai til september er allerede solgt ut. Tallet for Ving er 77 prosent, som er en økning på syv prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Når sommerferien regner bort, er det god butikk for reiseselskapene. Fjorårets elendige sommer er derfor medvirkende til rekordsommeren:

- På grunn av den begredelige sommeren i fjor har det vært veldig trykk på sommerreiser i år. Folk satt på hytta med ullgenser og stearinlys og bestilte reiser til vinteren. Vi har hamstret reiser, sier hun.

Vinterkjøret førte også til at charterbyråene valgte å slippe årets sommerturer tidligere enn vanlig: Allerede fra slutten av august begynte folk å spikre årets sommercharter.

Bulgaria flopper
Øverst på listen over nordmenns favorittreisemål, troner Hellas.

Bulgaria derimot, går det langt verre med: Landet havner på bunn på popularitetslisten.

- Mest utsolgt av alt er Tunisia, som er sommerens lille hit. Her har vi bare to prosent igjen, forteller Petersson.

Fortsatt ledig
At nordmenn glimrer med sitt fravær på svartehavskysten i år, skyldes ifølge Petersson det enorme mediekjøret om vold og fyll som feriestedet ble utsatt for i fjor. Byen Sunny Beach ble blant annet omdøpt til Bloody Beach.

- Her har etterspørselen sunket som en stein. Det er veldig stille og rolig der nede nå, sier Petersson.

Fremdeles er det plasser igjen for dem som må dra i skoleferien, ikke bare til Bulgaria, men også til Tyrkia, Thailand, Kypros, Kreta og Mallorca.

- Men utvalget krymper, så skal man på tur i fellesferien, er det på tide å bla i katalogen og komme seg på nett nå, oppfordrer Petersson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere