NA24.no

«Vi skal besøke deg i konkurransefengselet»

Sist oppdatert:
Sentrale medarbeidere i SAS Braathens kommersielle avdeling spøkte om sniktittingen i Norwegians kundetall.

Det viser epost-korrespondanse mellom Snorre Andersen, Kjell Wilsberg og Lars Draagen i SAS Braathens kommersielle avdeling, skriver Dagens Næringsliv.

Korrespondansen tyder på at de tre var klare over at de var på kant med loven da de kikket Norwegian i kortene og distribuerte detaljerte opplysninger om selskapets passasjertall og priser. Ifølge Økokrim var de tre sentrale i tappingen av opplysninger gjennom datasystemet Amadeus, og er de eneste som nevnes ved navn i tiltalen.

Korrespondansen viser hvordan Kjell Wilsberg i en epost til de to andre opplyser om belegg og snittinntekt på to av Norwegians rundturer til Vigra utenfor Ålesund. Eposten blir avsluttet med «Ikke verdt å nevne for andre». I svarmailen skriver Snorre Andersen: «Det er ikke lenge før KT står utenfor døren nå¿» (KT=Konkurransetilsynet, journ.anm.). Wilsberg svarer med at «Vi skal besøke deg i konkurransefengselet».

Ingen av de tre ønsket å kommentere saken overfor DN, mens kommunikasjonsdirektør Cathrine Foss Stene sier at det er beklagelig at ansatte i SAS Braathens har hentet opplysninger om Norwegian gjennom datasystemet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere