NA24.no

Vi spiller bingo for seks milliarder

Foto: Gro Beate Strøm (Svelvik Frivilligsentral)
Sist oppdatert:
Spilleavhengigheten florerer. Regjeringen velger likevel å utsette regelendring.

Spilleavhengige har byttet terreng.

Etter at spilleautomatene ble fjernet har spilleavhengige flokket seg rundt automatene i bingohallene. De spiller nå for svimlende 5,6 milliarder kroner årlig.

Spilleavhengige er bekymret over utviklingen.

- De som hadde trøbbel med de gamle automatene, trigges av de nye databingoautomatene, advarer Lill-Tove Bergmo, styrelder i Spilleavhengighet Norge til NRK.

Tredoblet omsetning
Bruttoomsetningen for databingo har eksplodert siden vanlige spilleautomater ble forbudt i 2007. Siden 2006 har bruttoomsetningen økt fra 1,8 til nærmere seks milliarder. Det er like mye som Lotto og Viking-lotto håver inn.

Bingoautomater ble forbudt 1. april i fjor, men er tillatt i bingohaller som også tilbyr vanlig bingo. Reglene for databingo skulle egentlig strammes inn 1. juli i år, men regelendringene er utsatt til nyttår.

Fra kaffe til gambling
Hans Olav Fekjær er ekspert på spilleavhengighet, og sier at gevinstene ikke lenger er en kvart kilo kaffe.

- Nå har det blitt gambling. Nå har det blitt store pengesummer involvert i dette, til tross for at publikum har lite å gi, sier Fekjær til NRK.

Han reagerer på at de som spiller gjerne har lite fra før, og spillerne er gjerne minstepensjonister som er enten alderstrygdede eller uføretrygdede.

Utsetter fordi de selv vil inn
Regjeringen innser at bingoproblemet er stort, men Norsk Tipping sørger for at innstrammingen av bingoreglene er utsatt. De vil nemlig selv inn i bingomarkedet.

- Vi kommer til å få kontroll på bingomarkedet gjennom dette regelverket, men at det blir et halvt års utsettelse på dette med databingo. Det må vi bare leve med, sier statssekretær i Kulturdepartemenetet Roger Solheim til NRK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere