NA24.no

BURGERKONGER: Statens institutt for forbruksforskning viser at nordmenn er skeptisk til usunn mat. Stikk i strid med salgstallene til McDonald's.
BURGERKONGER: Statens institutt for forbruksforskning viser at nordmenn er skeptisk til usunn mat. Stikk i strid med salgstallene til McDonald's. Foto: Getty Images

Vi spiser burgere som aldri før

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Alt snakket om sunt kosthold til tross: Nordmenn kjøper burgere som aldri før, viser salgstallene til McDonald's i Norge.

Den amerikanske burgerkjeden omsatte for over 1,5 milliarder kroner i Norge i fjor, en økning på 5,6 prosent fra året før. Veksten har vært på over 25 prosent siden 2009, skriver Aftenposten.

Veksten bryter med hovedbildet i undersøkelsene til Statens institutt for forbruksforskning (SIFO) som viser en økende skepsis til amerikanske kjeder og usunn mat med mye fett og salt.

– Helse er viktig, men folk vil i tillegg ha kjent smak med kjente produkter. Derfor vil det alltid være en økning i salget av hamburgere, pommes frites og brus, sier administrerende direktør Lauren Cody i McDonald's Norge

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere