NA24.no

Victoria Schultz er leder i Amedia.
Victoria Schultz er leder i Amedia. (Amedia)

Victoria «presser» ansatte til å ta ferie

- Det bekymrer meg.

En av lederne i det økonomisk hardt pressede mediekonsernet Amedia går nå ut og forteller at hun må passe på at de 110 ansatte under henne får nok ferie.

- Jeg sliter med å få sendt topplederne på ferie, sier Victoria C. Schultz, regiondirektør for Amedia i Buskerud og administrerende direktør til Dagens Næringsliv (DN).

Hun sier at det er hennes oppgave å sikre at de tar nok ferie.

- Det er ikke godt for meg å høre at noen av mine ansatte ikke har hatt tre uker sammenhengende ferie på flere år. Det bekymrer meg, sier hun til avisen.

- Late nordmenn
Schultz er provosert over BDO-sjef Trond-Morten Lindberg innlegg i samme avis, der han peker på latskap hos nordmenn. «Det er ikke rart norsk produktivitet synker når norske arbeidstakere drar på hytta torsdag, og skrur av mobilen etter jobb», skriver han blant annet.

Lindberg mener hovedårsaken til norsk latskap ligger i at landet har hatt flere tiår med suksess. Bunnsolid norsk økonomi har gjort at svært mange nordmenn har tjent godt med penger uten nødvendigvis å ha måttet jobbe hardt for det.

- «diki-diki-diii-ordningene»
En som mener at det er sydd for mange kostbare puter under armene på nordmenn er milliardæren Endre Røsjø.

- Bare ta pappapermen. Hvis jeg skal ansatte en sivilingeniør, og har valget mellom en nordmann på 26 år, som får tre barn i løpet av de første 4 årene han er ansatt, og en kineser på samme alder med doktorgrad som jobber 70-timers uker, så vet jeg hvem jeg velger, sa Røsjø nylig til Nettavisen.

- Men hva om kineseren hadde hatt fått tre barn?

- Kineseren kan få så mange barn han vil, for han har ikke engang hørt om pappaperm!

Endre Røsjø reagerer på norske ordninger.

- Jeg har ikke selv gjort regnestykket, men det må koste Norge enormt å ha ordninger som denne «diki, diki, diki, diki, diiii-ordningen», som pappapermen er. Norge priser seg ut internasjonalt med all den putedyttingen.

Les mer: - Kineseren kan få så mange barn han vil

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere