NA24.no

UBRUKELIG: Victoriya Manakova har kredittkort fra sin russiske bank, men det koster «skjorta» å bruke i Norge. - Visa Electron er nærmest ubrukelig slik samfunnet er lagt opp med betaling på nett, sier den skuffede DNB-kunden.
UBRUKELIG: Victoriya Manakova har kredittkort fra sin russiske bank, men det koster «skjorta» å bruke i Norge. - Visa Electron er nærmest ubrukelig slik samfunnet er lagt opp med betaling på nett, sier den skuffede DNB-kunden. Foto: Lars Antonsen (Avisa Nordland)

Victoriya (46) nektes bankkort i DNB

Sist oppdatert:
- Jeg vil ha tilgang på mine egne penger.

Russiske Victoriya Manakova (46) har fast inntekt og jobb i Fauske kommune. Men i DNB nektes hun debetkort, skriver Avisa Nordland.

- Dette er veldig merkelig. Da jeg kom til Norge for ett år siden fikk jeg avslag på et ordinært bankkort uten kreditt. De sa jeg måtte bo fem år i Norge for å få et slikt kort, sier Manakova.

Arbeidsinvanderern fra Russland slo seg ikke til ro med svaret. Årsak: Andre russere og innvandrere utenfor EØS-området fikk kortet Victoriya Manakova ønsket seg.

Sønnen kom ikke til kort

- Blant annet min sønn. Han fikk kortet uten problemer. Flere av mine venner har også fått debetkortet jeg ønsker meg, sier hun.

Tre ganger nei

Manakova ble i stedet tilbudt Visa Electron. Et kort med klare begrensninger, blant annet uten mulighet til netthandel eller bruk ut over minibank og butikkjøp.

Tirsdag denne uka var Manakova i DNB på Fauske for tredje gang. Til tross for penger på konto og aldri minus, fikk hun avslag igjen.

I tillegg ønsket hun å bytte til Leve-konto. En lønnskonto-ordning som gir litt høyere rente på innskudd og gebyrfrie uttak med Visa-kortet.

Også her ble det blankt avslag.

- Hvorfor jeg ikke får Leve-konto, forstår jeg ikke. Er det fordi banken ønsker å tjene mer penger på meg, spør den skuffede kvinnen seg. Hun flyttet fra Murmansk til Fauske sammen med sin mann for ett år siden, men er ikke innvilget permanent oppholdstillatelse i Norge per dags dato.

- Mine penger

Manakova har imidlertid aldri blitt nektet kundeforhold i DNB, men reagerer sterkt på de hun kaller forskjellsbehandling.

- Egentlig handler ikke dette om kredittverdighet eller noe annet siden jeg ikke har lån i banken eller betalingsanmerkninger. Jeg vil bare ha tilgang på mine egne penger, sier hun.

- Bør klage på dette

– Det skal ikke være individuelle forskjeller innad i kundegrupper. Dersom noen har fått bankkort med Visa-del – før permanent oppholdstillatelse i Norge – er det gjort feil. Vi har en klar regel på dette, sier finansrådgiver Kristin Rendal i DNB i Bodø.

Avisa Nordland kjenner til flere statsborgere fra utenfor EØS-området som har fått det kortet Manakova Etterlyser.

Rendal har ikke noe entydig svar på hvorfor dette har skjedd.

Hvorfor Manakova ble nektet Leve-konto, kan hun ikke forklare.

- Det kan jeg ikke forstå. Vi ønsker at så mange som mulig av våre kunder skal ha den mer kunstige Leve-kontoen. I denne kundens sted ville jeg ha klaget.

- Forstår du at kunden føler at banken vil tjene penger på henne?

– Det er i så fall ikke vårt motiv. Det kan jeg garantere.

Les flere saker i Avisa Nordland

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere