NA24.no

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)

Viken Skog kjøper Follum

Sist oppdatert:
Nye eiere med ambisiøse planer for «treklynge».

Hønefoss (NTB): Norske Skog selger Follum til Viken Skog for 60 millioner kroner. Kjøperne har ambisiøse planer for området.

- Vi er svært tilfreds med at Viken Skog nå overtar arbeidet med å skape ny aktivitet på Follum. Det har vært viktig for oss å finne en kjøper med ambisjoner for fremtiden, sier konsernsjef Sven Ombudstvedt i Norske Skog.

Det har vært usikkert hva som skulle skje med den gamle papirfabrikken på Hønefoss etter at Norske Skog bestemte seg for å legge ned produksjonen. Viken Skog har støtte fra Buskerud fylkeskommune, Ringerike kommune og regionalt næringsliv, i tillegg til fagforeningene på Follum, forteller Ombudstvedt.

- Jeg ønsker selskapet og Ringeriksregionen til lykke med et spennende utviklingsarbeid.

Ifølge en pressemelding sendt ut mandag morgen vil kjøperne utvikle «en ny, fremtidsrettet treklynge med utgangspunkt i Follum».

- Beliggenheten og den eksisterende infrastrukturen i hjertet av Norges rikeste skogområder gjør Follum til et naturlig sentrum for en offensiv satsing. Det vil være en milepæl at Follum nå blir et senter for bærekraftig utvikling av miljøvennlige produkter fra skogen, sier administrerende direktør Ragnhild Borchgrevink i Viken Skog. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere