NA24.no

Viktig oljeledning sprengt i Nigeria

Foto: Scanpix/EPA
Sist oppdatert:
Oljeselskapet Chevron har stoppet produksjonen i landet etter et nytt oljeangrep.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Oljeselskapet Chevron har stanset all landbasert produksjon i Nigeria etter at en rørledning under navnet Abiteye-Olero, er blitt sprengt av en militant gruppe, melder AFP.

NA24 - din næringslivsavis

Dermed er 120.000 fat olje ute av produksjon. Dette tilsvarer 6 prosent av Nigerias daglig produksjon, ifølge Bloomberg. Angrepet skal ha skjedd torsdag 19. juni.

Tidligere denne uken måtte Shell stanse produksjonen av 200.000 fat olje på Bonga-feltet. Dette skjedde også etter et militant angrep.

- Den landbaserte produksjonen er stoppet for å beskytte miljøet. Vi håper at produksjonen kan komme i gang igjen snart som mulig, sier talsmann Kurt Glaubitz i Chevron til Bloomberg.

Ustabil region
Nigeria er Afrikas nest største oljeprodusent etter Angola, men stadig angrep fra militante grupper i Nigerdeltaet gjør at produksjonen er svært ustabil.

Opprørerne angriper ofte oljeinfrastrukturen i landet med det mål for øye å få en større del av det økonomiske gevinsten fra oljen.

Krever løslatelse
Opprørsgruppen Bevegelsen for frigjøring av Nigerdeltaet (MEND) sier at rørledningen ble angrepet av «sinte ungdommer som vi for tiden utstyrer med mer kraftfull eksplosiver og nye fremgangsmåter for å ødelegge flere rørledninger», ifølge Bloomberg.

MEND krever at Henry Okah, en av lederne, slippes ut av fengsel for at angrepene stoppes før Nigerias oljeeksport når null.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere