NA24.no

Viktige USA-tall fredag

Fredag ettermiddag kommer svært viktige sysselsettingstall fra USA.

Sysselsettingstallene fra USA, med den offisielle benevnelsen Non Farm Payrolls, er statistikk som både aksje-, rente- og valutamarkedet verden over følger tett med på. Tallene kommer den første fredagen i hver måned, og angir hvor mange jobber som ble skapt i økonomien den foregående måneden.

NA24 - din næringslivsavis

Dersom utslagene er større på opp- eller nedsiden enn forventningene så vil det kunne sende aksjer så vel som dollar og rentepapirer opp eller ned.

For juni er det forventet at amerikanske arbeidstakere skapte nok arbeidsplasser til å holde lønnsveksten stabil, og arbeidsledighetsraten uendret. Det er forventet at 125.000 nye arbeidsplasser har blitt skapt, viser en rundspørring Bloomberg News har foretatt. I mai kom det til 157.000 nye arbeidsplasser i den amerikanske økonomien.

Laveste ledighet på seks år
Samtidig er det ventet at arbeidsledigheten vil holde seg på 4,5 prosent for tredje måned på rad, melder Bloomberg News. Dette er det laveste nivået på seks år. Lønnsveksten er viktig å holde øye med i den amerikanske økonomien. Lønnsveksten gjør at amerikanske forbrukere kan holde tritt med oppgang i bensinprisene og tåle at eiendomsverdiene faller uten at de slutter å konsumere.

På den annen side er særlig sentralbanken redd for at lav arbeidsledighet, høyere lønninger og arbeidskraftkostnader vil føre til høyere priser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere