NA24.no

Vil at alle medier skal slippe moms

Foto: Heidi Schei Lilleås/Nettavisen
Dramatisk situasjon for avisene skremmer.

Oslo (NTB): Den økonomiske situasjonen i avisene er nå så dramatisk at regjeringen bør vurdere momsfritak for alle medier, mener KrF. Finansminister Siv Jensen (Frp) er ikke avvisende.

Regjeringsplattformen slår fast at papiraviser og nettaviser skal likestilles og få en felles, lav momssats. Nå ber støttepartiet KrF regjeringen gå enda lenger og vurdere å droppe merverdiavgiften helt, uavhengig av om mediet utgis på papir eller digitale plattformer.

– Vi er villige til å se på drastiske løsninger for å styrke en fri og uavhengig presse – ikke minst i en situasjon der det popper opp det ene PR-byrået etter det andre som profesjonaliserer den informasjonen som allmennheten får, sa KrFs finanspolitiske talsperson Hans Olav Syversen i Stortingets spørretime onsdag.

Finansminister Siv Jensen (Frp) viste i sitt svar til et «løpende, tett og godt» samarbeid med KrF og Venstre.

– Det betyr at vi selvsagt vil være lydhøre for innspill og synspunkter fra de to partiene for å finne et bedre system som ivaretar endringene vi nå ser i mediebransjen, sa hun. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere