Gå til sidens hovedinnhold

- Vil at kvinner skal føde

Ber unge kvinner søke seg til private fremfor offentlig sektor.

- Man ønsker at kvinner skal føde barn. Vi ønsker at både kvinner og menn skal ta ut svangerskapspermisjon og tar sin andel av småbarnsansvaret, sier Sigrun Vågeng, direktør for arbeidslivspolitikk i NHO til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Leder av Akademikerne Christl Kvam sa i VG mandag at kvinner lurer seg selv når de tror at det er bedre å være ansatt i det offentlige enn i privat sektor for småbarnsforeldre. Kvam hevder det er bedre ordninger i privat sektor enn i offentlig. Dette er Vågeng helt enig i.

- Unge kvinner må ta utdanning og sørge for å vurdere alle muligheter når de skal søke jobb. Jeg mener det gir best karrieremulighet å begynne i privat sektor, sier Vågeng.

Vågeng hever det er en myte at unge kvinner som kan føde barn blir sett på som dyre i drift av det private næringslivet. Hun hevder samtidig at det er en myte at man som arbeidstaker i privat sektor må jobbe hele tiden og være tilgjengelig hele tiden. Tvert imot hevder hun at privat sektor er mye mer fleksibel i forhold til individuelt tilpassede arbeidsordninger enn offentlig sektor.

Likevel er det stadig flere av de høyt utdannede kvinnene som søker seg til offentlig sektor. Kvam utfordret Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) til å iverksette tiltak for å bedre næringslivets omdømme.

- Vi skal først og fremst fortsette arbeidet rundt Female Future. Vi tror det er god merkevarebygging. Vi vil oppfordre bedriftene våre til å søke bredt ut når de skal ansette og ansette kvinner. Vi vil jobbe med å synliggjøre det når det er en privat bedrift som får prisen for årets mest familievennlige arbeidsplass, sier Vågeng.

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot