NA24.no

Vil at maksimal skattesats på 80 prosent

SVs Snorre Valen vil øke skattene på høye inntekter og formuer. Innføre et tredje trinn i toppskatten på mellom 20 og 25 prosent på inntekter over 1,5 millioner.
SVs Snorre Valen vil øke skattene på høye inntekter og formuer. Innføre et tredje trinn i toppskatten på mellom 20 og 25 prosent på inntekter over 1,5 millioner. Foto: Stian Solum Lysberg (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
SVs Snorre Valen egger til skatteslag.

To måneder før statsbudsjettet legges fram, bygger det seg opp til et skatteslag i Stortinget til høsten. Mens den blåblå regjeringen allerede har senket skattene med over åtte milliarder kroner, vil SV øke skattene for Norges rikeste. Det skriver Dagsavisen tirsdag.

I sommer har skattedebatten rast – uten at Arbeiderpartiet tydelig har fortalt om de fortsatt vil at skattenivået skal ligge på et 2004-nivå.

Nå krever SV et tydelig svar fra Jonas Gahr Støres parti.

– Arbeiderpartiet bør klargjøre om de fortsatt vil videreføre skattenivået fra 2004, sier SVs finanspolitiske talsperson Snorre Valen Dagsavisen.

Selv om det fortsatt er sommerstille på Stortinget, arbeider SV med sitt alternative statsbudsjett.

SV vil blant annet:

Reversere skattekuttene til regjeringen.

Øke skattene på høye inntekter og formuer. Innføre et tredje trinn i toppskatten på mellom 20 og 25 prosent på inntekter over 1,5 millioner. Da blir høyeste marginalskatt om lag 80 prosent.

Les kommentar til SVs forslag fra ansvarlig redaktør i Nettavisen, Gunnar Stavrum: Hvor mye penger har du? Når kan vi komme og hente dem?

Ha en restriktiv oljepengebruk – for å stimulere til vekst i fastlandsindustri og redusere Norges oljeavhengighet.

Selv om partiet ikke har avklart spørsmålet ennå, er Valen tydelig på at han selv gjerne ser en høyere formuesbeskatning.

– Jeg mener det er en mulighet vi bør se på fordi det er et trekk internasjonalt at store formuer fordeler seg på få hender – og formuene blir stadig større, sier Valen til Dagsavisen.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere