NA24.no

Vil at sjefen kan be deg jobbe til klokka ni

KREVER UTVIDET NORMALARBEIDSDAG: Stein Lier-Hansen i Norsk Industri vil utvide normalarbeidsdagen til klokka 21 på kvelden.
KREVER UTVIDET NORMALARBEIDSDAG: Stein Lier-Hansen i Norsk Industri vil utvide normalarbeidsdagen til klokka 21 på kvelden. Foto: Helle Frost
Sist oppdatert:
Norsk Industri krever en kraftig utvidelse av normalarbeidsdagen - vil forlenge den til klokken 21.

I lønnsoppgjøretvil Norsk Industrikreve en kraftig utvidelse avnormalarbeidsdagen. Mens industriarbeidere flest har en normalarbeidsdag mellom 06 og 17, vil arbeidsgiver utvide dagen til klokken 21.

Administrerende direktør Stein Lier-Hansen bekrefter overfor Dagens Næringsliv (DN) at Norsk Industri vil fremme krav om å endre arbeidstidsbestemmelsene.

Kravet kommer som en reaksjon på at industriarbeidere i økende grad har fravær for eksempel for å følge barn til lege eller lignende, mens dagens avtaler innebærer at de utløser overtid hvis de skal jobbe dette inn igjen.

- Vi må ha en fleksibilitet så en industriarbeider må kunne ta igjen arbeidstid uten at det regnes overtid, sier Lier-Hansen til DN.

Han mener det er rimelig å utvide disse rammene slik at normalarbeidsdagen defineres fra klokken 06 til 21, slik tilfellet er i Teknologi- og dataoverenskomsten.

En utvidelse av normalarbeidsdagen med full styringsrett vil gi arbeidsgiver langt større fleksibilitet i å definere når på dagen folk skal jobbe, for eksempel for å utnytte produksjonsutstyret bedre.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere