NA24.no

Foto: GABRIEL BOUYS (Scanpix)

Vil avdekke USAs sentralbank

Sist oppdatert:
Sentralbanken er alle amerikaneres business, mener kongressmedlem.

Republikaneren, Ron Paul, mener det skal være full innsikt for alle amerikanere i den amerikanske sentralbankens papirer.

Alle prognoser tilsier at han blir den neste formannen i en sålangt nesten ukjent komite, som behandler spørsmål vedrørende pengepolitikk og den amerikanske sentralbanken, house subcommittee for domestic monetary policy and technology.

- Jeg vil angrpe oppgaven fra en helt unik vinkel fordi vi lever i en helt unik tid, sier Ron Paul til NetNet.

Første prioritet blir å gjøre sentralbankens handlinger til alle amerikanere sin business, skriver epn.dk.

- Vi er nødt til å skape gjennomsiktighet, for at amerikanere generelt skal kunne se hva de kjøper, hvem de låner penger til og hvem de handler med, sier Paul.

Kontroversiel og ultra-liberal
Ron Paul er en kontroversiel republikansk politiker.

Ron Paul stemte i sin tid imot den første Irak-krigen, operasjon desert storm og stemmer generelt imot alle forslag som krever offentlige midler.

I hans valgkampanje for presidentembetet i 2008 sa Ron Paul at han ville legge ned FBI, CIA, IRS og legge krigen mot narkotika død.

Paul har tidligere uttalt athan ønsker å avskaffe den amereikanske sentralbanken og at han forventer at den vil ødelegge seg selv med tiden.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere