NA24.no

Vil avskaffe NRK-lisensen

Sist oppdatert:
Høyre vil finansiere statskanalen over statsbudsjettet.

Programkomiteen hadde ifølge NTB landet på en løsning som ville opprettholdt NRK som lisensfinansiert statskanal, men dissens fra fire delegater snudde om på det hele.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- Bakgrunnen for dissensen er at fjernsynsmarkedet har endret seg vesentlig fra den tiden da NRK var riksdekkende eneaktør. Nå er det flere kanaler som dekker hele landet, for eksempel TV 2 og TV Norge. Da blir det litt kunstig å bare la NRK være lisensfinansiert, sier Ine Eriksen Søreide - en av forslagsstillerne - til NTB.

Dissensen vil ikke få noen særlig praktisk betydning, og NRK skal fremdeles være et offentlig styrt selskap, mener Olemic Thommessen.

– Lisensen skaper størst mulig avstand mellom staten og NRK. Det blir lettere å blande seg inn med politiske føringer hvis finansieringen skal skje over statsbudsjettet. Men dagens ordning er vedtatt av Stortinget og endres ikke av vedtaket på landsmøtet, sier Thommessen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere