*Nettavisen* Økonomi.

Vil bli kjøpt opp

Foto: (Bjørge)

Samtidig med at Bjørge-konsernet legger frem tall anbefaler styret budet på konsernet.

28.10.09 09:59

Styret i verksteds- og teknologikonsernet Bjørge har i styremøtet tirsdag behandlet både tallene for tredje kvartal og budet fra HitecVision og Aker Capital på selskapet.

Anbefaler bud
Styret har kommet til at de vil anbefale aksjonærene i Bjørge å akseptere HitecVision-gruppens tilbud som ble varslet i slutten av september og fremsatt 14.oktober. Hitec Vision byr 11 kroner per aksje som ga en premie på 45 prosent i forhold til krusen før budet ble fremsatt.

Styret begrunner akseptanbefalingen med blant annet Pareto Securities vurdering, som har konkludert med at budet er rimelig fra et finansielt ståsted.

Øker marginene
Bjørge-konsernet har fått merke finanskrisen i form av lavere driftsinntekter, men har som følge av kostnadsprogrammer og skalering av driften fått frem økte marginer sammenlignet med tredje kvartal i fjor, viser regnskapene.

Driftsinntektene har falt fra 396 millioner kroner i tredje kvartal 2008 til 329 millioner i tredje kvartal i år. Driftsresultatet har derimot økt marginalt fra 15,7 til 15,8 millioner kroner i samme periode. Dermed er driftsmarginen økt fra 4 prosent til 4,8 prosent tross den utfordrende perioden.

Resultatet før skatt endte på 10,3 millioner kroner i årets tredje kvartal, opp fra 9,1 millioner i samme periode i fjor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.