NA24.no

Vil børsnotere Oslo børs

Foto: Stein Henningsen (Oslo børs)
Øker aksjens synlighet og dermed også likviditet.

Styret i Oslo Børs VPS Holding ASA har besluttet å arbeide for en børsnotering av selskapets aksjer. Beslutning om en børsnotering vil bli forelagt aksjonærene på en ekstraordinær generalforsamling innen utgangen av 2011. En notering av aksjen på Oslo Børs eller Oslo Axess krever etter børsloven samtykke fra Finansdepartementet. Det vil innen kort tid søkes om et slikt samtykke,melder Oslo børs i en pressemelding.

Oslo Børs VPS Holding meddelte i april 2010 at styret, på bakgrunn av forslag fra enkelte aksjonærer, ville realitetsbehandle en eventuell børsnotering i løpet av 12-15 måneder. I løpet av våren har det vært en dialog med en rekke aksjonærer i selskapet,står det i meldingen.

En børsnotering vil innebære at aksjen omsettes på en regulert markedsplass, og dermed kunne være et aktuelt investeringsobjekt for flere investorer. En notering vil kunne bidra til å øke aksjens synlighet og dermed også likviditet,skriver de.

Det planlegges ikke å gjennomføre en kapitalforhøyelse eller et organisert spredningssalg i forbindelse med en eventuell notering. En børsnotering innebærer ingen endring i selskapets strategi. Selskapets aksjer er også i dag tilgjengelige for fri handel i det norske gråmarkedet (OTC).

En rekke andre privatiserte verdipapirkonsern i Europa og verden forøvrig er notert på egen børs. Eksempler på dette er London Stock Exchange, NYSE Euronext, Deutsche Börse, Nasdaq OMX og BME i Madrid,avslutter meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere