Vil bruke 4 mrd. før han dør

- Jeg har tenkt til å ha det så godt som jeg kan i de siste årene av mitt liv, sier den kjente rederen Jacob Stolt-Nielsen.

11.05.11 09:21

Jacob Stolt-Nielsen har bygd seg opp på kjemikalieskip- og annen shippingvirksomhet. Virksomheten hans ble for alvor allemannseie da han innrømmet innrømmet ulovlig prissamarbeid med Odfjell, Jo Tankers og Tokyo Marine i 2004. Stolt-Nielsen fikk betinget immunitet fra straff, da han innrømmet samarbeidet overfor amerikanske myndigheter.

Vil bruke pengene før han dør
Stolt-Nielsens konglomerat av selskaper er verdsatt til 4 milliarder kroner. I et intervju med Dagens Næringsliv sier den snart 80 år gamle skipsrederen at han vil bruke før han dør.

- Jeg vil bruke pengene før jeg dør, sier Stolt-Nielsen til Dagens Næringsliv.

I intervjuet sier Stolt-Nielsen videre at han ikke har det like moro som før, men noen gleder har han.

- Jeg drikker hver dag. Det står ikke så dårlig til. Jeg har tenkt til å ha det så godt som jeg kan i de siste årene av mitt liv.

Stolt-Nielsen fyller 80 år på lørsdag, og skal feire med flere av de fire barna og 11 barnebarna.

- Jeg fikk rett
Jacob Stolt-Nielsen var ute å slang med leppa også tidligere i år. I et debattinnlegg i Dagens Næringsliv skrev skipsrederen at «Pirater tatt i internasjonalt farvann, har alltid vært straffet med døden, oftest utført på stedet,» og denne praksisen bør gjeninnføres.

Innlegget ble dårlig mottatt av kretsen rundt regjeringen, som mente at Stolt-Nielsen hadde gått altfor langt. Nå mener imidlertid rederen at regjeringen egentlig har vedtatt det han ønsket.

- Regjeringen har bestemt at man skal ha bevæpnede vakter ombord. Hvorfor skal de ha bevæpnede vakter da? Jo, det må være for å skyte. Det må være piratene. Det vil si at regjeringen har vedtatt at man kan drepe piratene. Det var det jeg sa vi burde, sier rederen til DN.

Foto: Jan Greve/SCANPIX

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.