NA24.no

Vil bruke Kristins gullkort

Foto: Håkon Høgetveit (NA24)
Sist oppdatert:
Helgeland Sparebank vil styrke finansieringen, og satser på å dra gullkortet til Kristin.

Helgeland Sparebank tar nå sikte på å dra gullkortet til finansminister Kristin Halvorsen.

NA24 - din næringslivsavis

Det fremkommer i en børsmelding banken har sendt ut tirsdag ettermiddag i forbindelse med resultatfremleggelsen for fjerde kvartal.

- For å styrke bankens tilgang til finansieringskilder og for bedre å kunne nyttiggjøre seg av regjeringens tiltakspakker har banken startet arbeidet med å etablere eget boligkredittforetak, Helgeland Boligkreditt AS, skriver banken i meldingen.

Foretaket søker nå om konsesjon til å drive kredittforetak med mulighet til å utstede obligasjoner med fortrinnsrett (OMF).

- Banken vil dermed være i posisjon til å delta i myndighetenes bytteordning der OMF byttes i statspapirer fra andre kvartal 2009, fortsettes det.

Regnskapet viser et overskudd før skatt på 177 millioner kroner, mot 242 millioner kroner i 2007. Banken har hatt en moderat utlånsvekst, skrives det i meldingen, og man ser vanskelige tider foran seg.

- På grunn av den vanskelige nedgangskonjunkturen i både norsk og internasjonal økonomi, ønsker banken å holde igjen noe kapital for å bidra til å opprettholde et godt nivå på kapitaldekningen, skriver banken i meldingen.

- Styret foreslår derfor ovenfor forstanderskapet at det deles ut 8 kroner i kontantutbytte og at det settes av 6 kroner til utjevningsfond for hvert grunnfondsbevis. Videre foreslås det å avsette 10 millioner kroner til gavefond. Det avsettes ikke maksimalt til gavefond i 2008, da banken har gode gjenværende reserver fra tidligere års avsetninger.

Netto ansvarlig kapital utgjorde ved utgangen av året 1.475 millioner kroner. Basert på standardmetoden i Basel II-regelverket utgjorde kapitaldekningen ved årsskiftet 14,1 %, herav kjernekapitaldekning på 13,1 %.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere