NA24.no

Foto: Berit Almendingen (Nettavisen)

Vil bruke oljepenger

Sist oppdatert:
Samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) vil bruke oljepenger på vei og jernbane.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Tidligere finansminister Per Kleppes forslag om å bruke oljepenger slik at vi kan importere arbeidskraft for å bygge veier, skaper strid på Stortinget, skriver Dagens Næringsliv.

NA24 - din næringslivsavis

Arbeidsminister Dag Terje Andersen (Ap) er uenig med Kleppe og vil ikke bruke mer oljepenger. Liv Signe Navarsete (Sp) derimot, åpner for forslaget. Hun har allerede vært i kontakt med den tyske samferdselsministeren, Wolfgang Tiefensee, som skal arrangere en konferanse i Tyskland der norske samferdselsprosjekter skal presenteres for tyske entreprenører og fagtidsskrift.

Aktuelle prosjekter kan være t-forbindelsen i Rogaland, og Hardangerbrua som går ut på anbud i dag.

- Jeg vil åpne for å bruke mer oljepenger på å få inn flere store, utenlandske entreprenører på det norske markedet, fordi det ikke vil øke presset på økonomien, sier Navarsete til DN.

Arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen avviser forslaget, og peker på at regjeringen allerede bruker to milliarder mer på vei og jernbane enn den forrige regjeringen, og en økning utover det tror han vil øke etterspørselen.

- Å forbeholde oppdragene for utlendinger oppfordrer til sosial dumping. Det vil uansett ikke være lov i forhold til EØS-avtalen, fordi det vil være diskriminerende, sier Andersen til DN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere