*Nettavisen* Økonomi.

Vil bygge «kvinneby»

Foto: scanpix

Nå bygges verdens første kvinneby. Men hvis du vil bo der, må du flytte langt!

Kinesiske turistselskaper søker nå etter investorer til en helt ny type turistattraksjon. Verdens første «kvinneby», hvor menn skal straffes hvis de ikke er lydige.

Gammel tradisjon - nytt konsept
Byen Longshuihu i distriktet Chongging, også kjent som ”kvinnebyen”, har lenge praktisert dette som regnes som en lokal tradisjon, nemlig at ”kvinner bestemmer, menn adlyder”, forteller en av de ansvarlige til Reuters. Nå gjør de dette om til et konsept som skal trekke turister.
- Tradisjonelle kvinner her dominerer, og mennene må adlyde og være underdanige i disse områdene. Nå vil vi bruke konseptet som en måte å tiltrekke oss flere turister på, forklarer Li.

Turistbyrået har planlagt å investere rundt 30 millionre dollar på infrastruktur, veier og bygninger.

Menn skal straffes
- Vi ønsker investorer fra hele verden til å investere i prosjektet vårt, sier turistoperatøren.
Mottoet til byen blir ikke noe mindre enn «Kvinner tar aldri feil, og menn må gjøre alt de ber om», er det uttalt i kinesiske medier.

Når turistgrupper kommer til byen, vil de kvinnelige turistene spille en dominant rolle – uansett hva som skjer. Enten det er når de skal på shopping, når de skal velge hvor de skal bo eller spise. Ulydige menn vil bli straffet med ydmykelse, eller for eksempel bli dømt til oppvask på restaurantene.

Prosjektet startet så tidlig som i slutten av 2005, men forventes ikke ferdig før om et par år. Noe for deg?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.