NA24.no

Vil bygge ny studentby på kremtomt

A-lab påpeker at de store trærne på tomten er en viktig del av identiteten og opplevelse av skala på tomten.
A-lab påpeker at de store trærne på tomten er en viktig del av identiteten og opplevelse av skala på tomten.
Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus vil bygge 25.000 kvadratmeter boliger i Sognsveien 102 på Nordberg.

I dag har Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) ca. 80 familieboliger for studenter i Sognsveien 102 (Nordberg studentby). Byggene har behov for betydelig oppgradering i løpet av få år, derfor har SiO besluttet å bygge nye og øke antallet familieboliger på ferdig regulert område på Kringsjå studentby som erstatning for boligene i Sognsveien 102. Dette åpner for en fortetting og økt utnyttelse av dagens tomt.

På vegne av SiO har A-lab bestilt oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for den 15,9 mål store tomten. Av bestillingen fremgår det at SiO ønsker å bygge 23.000-25.000 kvadratmeter BRA med en høyde på 4-6 etasjer.

– Sognsveien 102 er en krevende og kompleks tomt med rike eksisterende naturlige ressurser som må bevares og utnyttes i størst mulig grad. Tomten er omringet av bebyggelse med lite skala som må påvirkes i minst mulig grad av utbyggingen. Vårt fokus har vært å finne en bygningsform som muliggjør fleste mulig boliger med høy bokvalitet som harmonerer med omgivelsene og er tilpasset terrenget, skriver A-lab i presentasjonen.

Arkitektselskapet påpeker at de store trærne på tomten er en viktig del av identiteten og opplevelse av skala på tomten. Det har derfor vært viktig å beholde flest mulig trær for å dempe opplevelsen av det nye prosjektets skala.

– Forslaget baserer seg på å skape en studentby med effektiv utnyttelse av tomten og gode utearealer som kan brukes på ulike tider av dagen. Det arkitektoniske hovedgrepet består av en bygningsstruktur som gjennom dens slyngende form henvender seg både mot øst og vest og derved skaper to generøse utearealer med hver sin identitet, heter det i bestillingen av oppstartsmøte.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere