NA24.no

HELHETLIG: Slik tenker Selvaag seg det ferdige Lørenskog Vinterpark. Arkitekt Thomas Thiis-Evensen har vært med og utforme den overordnede arkitektoniske ideen for konseptet.
HELHETLIG: Slik tenker Selvaag seg det ferdige Lørenskog Vinterpark. Arkitekt Thomas Thiis-Evensen har vært med og utforme den overordnede arkitektoniske ideen for konseptet. Foto: Selvaag

Vil bygge verdens største innendørs skianlegg

Sist oppdatert:
Et nordisk ikonprosjekt og en katalysator for kompetanse innen vinter, snø og skisport. Det er Selvaags vyer for verdens største innendørs skianlegg.

- Vi vil i realiteten etablere en permanent isbre der vi legger is og snø direkte på bakken og lager permafrost, sa konserndirektør Olav H. Selvaag i Selvaag Gruppen da han tirsdag overleverte eguleringsplansøknaden om skihall i Lørenskog til ordfører Åge Tovan (Ap).

OVERLEVERTE PLANEN: Ordfører Åge Tovan omgitt av Kjetil Fladmark Larsen (t.v.) og Olav H. Selvaag i Selvaag Gruppen.

- Utrolig spennende!

Og sportsinteresserte Tovan klarte på ingen måte å skjule sin begeistring for planene, selv om han var nøye med å understreke at saken først skal behandles politisk, skriver Romerikes Blad.

- Jeg må jo innrømme at jeg synes dette er et utrolig spennende prosjekt som vil kunne gi hele Oslo-regionen et kraftsenter for idrett og utvikling av vintersport, sa Tovan.

Ikke minst er han entusiastisk for at anlegget favner vidt.

- Her vil det være plass til hele bredden fra Olympiatoppen til SFO, konstaterer Tovan.

Mer gjennomarbeidet

Skihallen på 35.000 kvadratmeter som Selvaag har planlagt i snart fire år vil bli verdens største innendørs anlegg for aplint og langrenn dersom den blir en realitet.

Men planene favner videre enn som så. Lørenskog Vinterpark vil i tillegg bestå av både konferansehotell, leiligheter og undervisning, samt en stor næringsklynge med kompetanseindustri relatert til vinter og snø.

(Saken fortsetter under bildene.)

HENGENDE LANGRENNSLØYPER: Slik tenker Selvaag seg skihallen innvendig - med hengende langrennsløyper og alpinbakken som vil gå langs E6 og opp mot Skjettenåsen i bakgrunnen.


I DAG: Den aktuelle delen av Ødegården-området sett fra Skeidar-bygget langs E6.


ISBRE: Skihallen skal utformes som en isbre.

Ifølge Olav H. Selvaag er det en langt mer helhetlig plan som nå legges fram enn den lokalpolitikerne i Lørenskog ble presentert for høsten 2012.

- Det er mye mer gjennomtenkt og gjennomarbeidet både miljømessig og arkitektonisk, og i tillegg mer gjennomførbart kommersielt. Dessuten har vi en langt bedre forståelse av hvilke aktører vi vil ha med oss, sier han til Romerikes Blad.

Aerogel i taket

Både Selvaag og styreleder Steinar Mejlænder-Larsen i Selvaag-selskapet Lørenskog Vinterpark er opptatt av miljøaspektet ved planen.

Fakta: Lørenskog vinterpark

Klikk for å åpne faktaboksen
 
  • Selvaag Gruppen står bak utviklingen av Lørenskog Vinterpark, som blir på totalt 140.000 kvadratmeter, hvorav skihallen vil utgjøre 35.000 kvadrat.
  • Prisen for hele anlegget inkludert hotell, næringsklynge, boliger osv. vil ligge et sted mellom tre og fem milliarder kroner, og Selvaag Gruppen forventer 400.000 besøkende til vinterparken årlig.
  • Alpinbakken får 90 meter fall, tre løp og fem heiser, og det blir til sammen 1,2 kilometer langrennsløyper fordelt på tre traseer med fem meters bredde.

- Målet er at anlegget ikke skal ha større energiforbruk enn et vanlig vintersportssted. I taket på «isbreen» som inneholder selve skihallen skal vi bruke aerogel, som slipper inn dagslys, men ikke varme. Og all varmen fra kuldeproduksjonen skal gjenbrukes i resten av anlegget, som bå sin side blir en støyskjerm mot bebyggelsen, sier Mejlænder-Larsen.

Planen skal behandles både administrativt og politisk før den legges ut på høring, men kan havne i kommunestyret allerede ved påsketider neste år.

- Vi har et håp om byggestart i løpet av 2015 og at anlegget kan tas i bruk i 2017, sier daglig leder Kjetil Fladmark Larsen i Lørenskog Vinterpark optimistisk.

Les flere saker fra Romerikes Blad her.


Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere