NA24.no

Vil gi asylsøkere rett til å arbeide

(Fagborbundet Ungdom)
- Hvis LO mener noe med slagordet «arbeid til alle», så må det faktisk gjelde alle, sier Ola Harald Svenning.

Fagforbundet vil på LO-kongressen foreslå at asylsøkere med avslag på søknaden skal få rett til å arbeide og delta i sysselsettingstiltak.

Forslaget fikk ikke gjennomslag da LO-sekretariatet laget sin innstilling til kongressen, men Fagforbundet vil ikke gi seg, og fremmer forslaget på nytt, skriver Fri Fagbevegelse.

- Hvis LO mener noe med slagordet «arbeid til alle», så må det faktisk gjelde alle, også de som har fått avslag på asylsøknaden sin og venter på et eventuelt utsendelsesvedtak, sier ungdomstillitsvalgt i Fagforbundet, Ola Harald Svenning.

Han mener dette handler om menneskelig verdighet.

- Når du lever i en vakuum, slik papirløse asylsøkere gjør, blir det ekstra viktig å ha noen holdepunkter som gir deg struktur på hverdagen, sier han.

- Hva er galt med at de fortsetter å arbeide og forsørge seg selv, samtidig som de betaler skatt og bidrar i samfunnet inntil de får et endelig utsendelsesvedtak, spør Svenning.

Etter hans mening går forslaget rett inn grunnholdningene til LO om menneskeverd og retten til et meningsfylt liv. LO-kongressen starter fredag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere