NA24.no

Vil gi boligeiere gavepakke

Sist oppdatert:
NHO-sjefen foreslår skattekutt dersom du pusser opp boligen.

NHO-sjef Finn Bergesen jr. advarer regjeringen mot å bruke finanskrisen til å ansette flere folk i offentlig sektor, skriver avisen Dagens Næringsliv mandag.

NA24 - din næringslivsavis

Han mener man heller bør sette skole, helse, og eldreomsorg ut på anbud for å bedre situasjonen, og legger til at man også bør gi skattelette til alle nordmenn.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev

- Arbeidsledigheten kommer til å øke. Hvis vil bruker penger til å øke sysselsettingen i offentlig sektor, så er det en irreversibel handling. Jeg er engstelig for at den typen tiltak vil komme, sier han til avisen.

Finn Bergesen kommer også med et forslag der alle som pusser opp huset eller leiligheten sin får et skattefradrag på inntil 100.000 kroner.

- Folk som for eksempel vil pusse opp kjøkkenet sitt, bør kunne få et skattefradrag. Det vil stimulere byggebransjen og samtidig føre til at det ikke blir så attraktivt å bruke svart arbeid. Hvis man skal få fradraget, så må man legge frem kvitteringer, sier NHO-sjefen til avisen.

Han viser til at den svenske regjeringen innførte en tilsvarende ordning for kort tid siden.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere