NA24.no

Vil gi bygdefolk billigere bensin

Sist oppdatert:
Åslaug Haga er bekymret for næringslivet i distriktene om bensinprisen fortsetter å stige.

- For næringslivet i distrikts-Norge er det bekymringsfullt om drivstoffprisene blir for høye. De sliter allerede med ulemper på grunn av avstander, sa Senterpartiets leder til TV 2 Nettavisen på regjeringens halvårsoppsummering torsdag.

50-øring
Derfor vil regjeringen gjeninnføre fraktutjevningsordningen på bensin og diesel. Men tro ikke på store avslag om du bor grisgrendt. Sist landet hadde en slik ordning ga den maksimalt 50 øre billigere bensin. Altså langt mindre enn det kan variere fra bensinstasjon til bensinstasjon som konkurrerer på pris.

Fjernet av Bondevik
Løftet om at ordningen skal gjeninnføres er på plass i erklæringen fra Soria Moria, men har så langt ikke stått høyt oppe på listen over saker som må innfris raskt. En bensinpris som nå spås å kunne nå 15 kroner literen i sommer har aktualisert spørsmålet. Ordning ble fjernet av den forrige regjeringen 1. januar 2002, og kostet ved avviklingen staten drøyt 100 millioner kroner i året.

Avventer
- Men la meg også si at vi ikke må ta sorgene på forskudd. Mange ting kan gjøre at oljeprisen, og dermed prisene på diesel og bensin, går nedover igjen. Som dere i TV 2 Nettavisen skrev i går har vi jo heller ikke høy bensinpris målt mot realinntekten her i landet. Men fraktutjevningen kan være et virkemiddel som kan hjelpe noe om prisene skulle blir veldig høye, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere